Time brewery

Ali ste polnoletni?

DA NE
Rezervacije in naročila
line
02 320 73 70

Pivovarna

VARIMO ČAS, DA SI GA VZAMETE IN UŽIJETE V DOBRI DRUŽBI

Naša pivovarna se nahaja v Radljah ob Dravi, na hmeljarskem posestvu Čas, s čimer lepo zaokrožimo zgodbo od hmelja do piva.

V današnjem svetu hitrega tempa je čas, ki si ga vzamemo zase in za najdražje, neprecenljiv. Od tod tudi ime Time brewery, ki ponazarja naše poslanstvo. Varimo čas, ki vam ga ponudimo v obliki dobrega piva, ob katerem si vzamete čas zase in za družbo.

Varjenju piva posvečamo popolno predanost in čas. Vse se začne pri skrbnem izboru najboljših sestavin. Treba je raziskovati in najti tisto razmerje, ki se poveže v vrhunsko pivo. Takšno, ki ob požirku ustavi čas, da lahko do zadnjega uživate v trenutku.

Varimo več različnih piv. Njihova imena se navezujejo na uro, s čimer izražajo lastnosti piva in simbolizirajo čas, ko pivo še posebej tekne.

MOJSTRI ČASA

Zavrtimo čas nazaj. Vse se je začelo z neustavljivim entuziazmom, odprtim umom in veliko željo – slediti sanjam. S to popotnico smo začeli ustvarjati brezčasen svet vrhunskih okusov. Spoznajte nas!

Primož, vodja proizvodnje

Primoževa pivovarska pot ima začetke na hmeljarskem posestvu, kjer se je pred nekaj leti zaposlil in se s hmeljem ter njegovo predelavo pobliže spoznal. Od tam ga je pot vodila na različne sejme in degustacije, kar je njegovo ljubezen do piva samo še povečalo. Ko je spoznaval nove okuse in arome, se je rodilo njegovo zanimanje za varjenje. Kaj kmalu si je postavil nov izziv – zvariti čisto svoje pivo. Po dveh letih varjenja v taščini kleti je spoznal, da bi se s tem rad ukvarjal tudi profesionalno. Njegova močna želja in ljubezen do piva, nov življenjski izziv in sodelovanje s Hmeljarstvom Čas so tako soustvarili novo pivovarsko zgodbo na Koroškem. Njegova prizadevnost, vztrajnost in predanost so osrčje pivovarne.

Ko ne pivovari, se Primož podi za svojimi tremi otroki, igra kitaro in pilotira.

Marjan, pivovar

V našo pivovarno ga je prinesla želja po spremembi poklica in novih izzivih. Dobro prijateljstvo s Primožem se je tako razvilo tudi v poslovno sodelovanje in Marjan je hitro postal njegova desna roka.

Njegova ljubezen do piva in varjenja, prilagodljivost, zanesljivost in natančnost so zelo cenjen doprinos naši zgodbi.

Ko ne pivovari, Marjan vzgaja kaktuse in čilije, preigrava na kitari in prenaša tegobe svojega najstniškega sina.

Martina, pivovarka

Nepogrešljiva ženska okrepitev v naši proizvodnji. Kot študentka živilstva in prehrane je iskala možnost opravljanje prakse v bližini doma in, na srečo, pot jo je zanesla k nam. Njena vedoželjnost, zanimanje za vse procese v pivovarni in prizadevnost so botrovali k temu, da je ostala v podjetju in trenutno tudi piše diplomsko nalogo na temo iz pivovarstva.

Ko ne pivovari, pomaga na domačem kmečkem turizmu, se posveča družini in prijateljem ter se sprošča ob sprehodih v naravi in gledanju dobrih serij.

Primož, vodja proizvodnje

Marjan, pivovar

Martina, pivovarka

TAKO VARIMO ČAS ZA VAS

Držimo se načela, da je preprosto najboljše, zato uporabljamo samo štiri glavne sestavine. Vodo, ječmenov slad, hmelj in kvas. Voda, ki jo uporabljamo, je iz javnega vodovoda. Nekoliko jo tehnološko obdelamo, vendar velja omeniti, da je naša voda bogata z minerali. Osnova je angleški ječmenov slad Simpson, ki je že predhodno kaljen, pražen in pivovarsko pripravljen. Uporabljamo slovenski hmelj. Nekaj iz hmeljišč v neposredni bližini, nekaj pa tudi iz tujine. Za fermentacijo uporabljamo namenski pivski kvas.

Proces varjenja piva imamo razdeljen na sedem procesov:

1. DROZGANJE
2. SPIRANJE IN PRECEJANJE
3. VRETJE
4. OHLAJANJE
5. ALKOHOLNO VRETJE (FERMENTACIJA)
6. ZORENJE IN STARANJE
7. POLNJENJE

 

Vsakemu od procesov varjenja namenimo najboljše pogoje in dovolj časa, da dobimo najboljši rezultat. Slad grobo zmeljemo in ga drozgamo približno eno uro pri 60 stopinjah Celzija. Medtem potekata razgradnja beljakovin in izločanje sladkorjev. Drozgo prečrpamo v sekundarni kotel, jo precedimo in speremo nazaj v varilnico. V njej kuhamo sladico. Med vretjem dodajamo hmelj. Na začetku vretja za ustvarjanje značilne grenčice, proti koncu vretja pa z dodajanjem hmelja zaokrožimo aromo.

Ko je sladica skuhana, dobimo pivino, ki jo na hitro ohladimo in prečrpamo v fermentacijski tank. V tega dodamo še kvas in že v dveh dneh se začne alkoholno vrenje, ki traja približno 12 dni. Nato pivo ohladimo, da se sčisti. Usedlina se izloči in v dobrem mesecu dni dobimo mlado pivo, ki je primerno za polnjenje.

Piva polnimo v pločevinke, steklenice in sode.

OPREMA ZA VARJENJE ČASA

V pivovarni Time brewery uporabljamo opremo slovenskega proizvajalca Brewiks. V varilnici lahko zvarimo do 750 litrov naenkrat. Imamo šest fermentacijskih tankov kapacitete 1200 litrov in 1000-litrski dodatni kotel za predčasno ogrevanje vode. Trenutno lahko zvarimo dobrih 5000 litrov piva na mesec. Pivo polnimo v pločevinke, steklenice in sode. Steklenice in pločevinke etiketiramo ter datiramo strojno. V proizvodnji uporabljamo tudi zelo zmogljivo CIP pralno postajo za čiščenje opreme ter stenski tlačno pralni sistem za zunanje čiščenje in razkuževanje. Vzamemo si čas za vsako podrobnost, saj se zavedamo, da lahko le tako zvarimo najboljše pivo.

VELIKO ČASA NAMENIMO KAKOVOSTI

Visoka kakovost je ena od naših temeljnih vrednot. Zanjo si vzamemo čas, tako pri izboru sestavin kot pri nadzoru delovnih procesov in procesov varjenja piva.

 

 

VZEMITE SI ČAS ZA OGLED PIVOVARNE

Za zaključene skupine vam v restavraciji La Bodega Negra, ki se nahaja v naši neposredni bližini (ja, dejansko nas vidite skozi steklo za točilnim pultom), ob različnih priložnostih nudimo tudi degustacijo piva s predstavitvijo naše zgodbe. Vse skupaj traja nekje do 45 min. Za predstavitev pivovarne z degustacijo nam pišite na rezervacija@labodeganegra-slo.com ali pokličite na številko 041 335 551

OB PRAVEM ČASU NABRAN

Na treh posestvih hmeljarstva Čas v severovzhodnem delu Slovenije pridelujemo svoj hmelj.

Na 160 hektarih površin pridelamo letno v povprečju okoli 350 ton suhega hmelja. Imamo dolgoletno tradicijo in izkušnje pri pridelavi hmelja, zato lahko kupcem ponudimo najkakovostnejši aromatski hmelj. Lega naših hmeljišč zagotavlja zanesljiv pridelek in nadpovprečno vsebnost alfa kislin glede na povprečje posameznih sort hmelja.

Pridelujemo aromatski hmelj slovenskih sort Aurora, Styrian Golding in Bobek.

HMELJARSKO POSESTVO

Radlje ob Dravi

Eno od večjih posestev v Sloveniji s 106 hektari hmeljišč leži na območju zgornje Dravske doline med obronki Pohorja in Kozjaka tik ob reki Dravi. Naravne danosti za gojitev hmelja se izražajo v najvišji kakovosti hmelja, ki jo dosegamo v Sloveniji. Hmeljarstvo Čas upravlja posestvo Radlje od leta 1993. V sklopu posestva je tudi hladilnica, v kateri skladiščimo ves pridelani hmelj in hmeljske proizvode.

HMELJARSKO POSESTVO

Polskava

Posestvo leži na lepi lokaciji ob vznožju Pohorja v neposredni bližini naselja Spodnja Polskava. Je zaokrožena celota in zajema 35 hektarov hmeljišč. Na tem posestvu pridelujemo hmelj od leta 2007.

Čas, ko hmelj raste

Ste se kdaj vprašali, kako raste hmelj? Na našem posestvu vam bomo z veseljem predstavili našo dolgoletno dejavnost, po hmeljiščih pa vas lahko v času rasti hmelja popeljemo kar s posebnim lojtrskim vozom. Za zaključek seveda poskrbimo  za okušanje izvrstnega piva naše pivovarne Time brewery.

Čas za obiranje hmelja

Med sezono obiranja hmelja, ki poteka od konca avgusta do konca septembra, si lahko na našem posestvu ogledate to zahtevno opravilo. Ob tem spoznate tudi zgodovino našega hmeljarstva, med predstavitvijo pa vas seveda pogostimo z raznovrstnimi pivi iz naše pivovarne Time brewery.

Čas, ko nasadi počivajo

Od oktobra do novembra naši hmeljski nasadi počivajo, zato vas sprejmemo v naši pivnici, kjer iz prve roke izveste vse o pridelavi hmelja, od navijanja, obiranja do predelave. Pri predstavitvi nam priskoči na pomoč video in seveda nepogrešljiva družba izvirnih piv iz naše pivnice Time Brewery.

KJE NAS NAJDETE